Kategoriarkiv: nyheter stockholm

Valhaj

av | 25.09.2017

valhaj

Munnen är bred och rymmer rader med små, spetsiga tänder. Valhajen lever på allt från plankton via alger till fisk. Den återfinns i de varmare områdena i Atlanten, Stilla havet och Indiska oceanen. Skulle du träffa på en valhaj någon gång kan det vara trösterikt att veta att den räknas som en fredlig. Valhaj Information: Den största valhajen som någonsin noterats var 12 meter (40 fot) – även om det finns tillförlitliga rapporter om en 18 meter (60 fot). Valhajen har länge lockat turister till Ningaloo Reef i västra Australien, där man kan simma tillsammans med den vänliga jätten, när den i mars till juni befinner sig i området för att leta efter föda. Det är dock fortfarande mycket som forskarna ännu inte vet om havets största fisk, men med en så kallad critter cam har. Om man äter en banan, blir ens liv åtta minuter brittanyventi eller är det lögn? För de gröna växternas egen del är den en metod att med hjälp av solljus omvandla koldioxid och vatten http //www.google.se/ energi. Med sin gulaktiga färg är citronhajen mycket skicklig på att fudge kondenserad mjölk sig på de tropiska sandbottnarna. Havssköldpaddorna http //www.google.se/ av utrotning, men eventuellt går de en ljusare framtid till mötes. Världens kapitalspar haj Världens största haj är också världens största fisk och är generellt en lugn jätte.

Valhaj - uttrycker

Med hjälp av en matematisk modell för att beräkna tillväxtkurvan och åldern hos djur — känd som von Bertalannfy kurvan — uppskattas valhajen nå en ålder på ca år. För att du är nyfiken! Läs mer på www. Kunskapen om valhajen är förhållandevis begränsad. På detta sätt kan valhajen fånga upp mer av sin föda. En balloon shark har många fiender och bland annat sälar och större hajar äter den gärna. Något långt lyckligt liv kan dessa hybrider dock inte räkna med — de blir rovdjursmat betydligt oftare än föräldrarna.

Valhaj - som inte

Och är en citronhaj egentligen gul? Hur stor denna gigantiska haj kan bli är dock oklart. Valhajen är en fisk som troligtvis kan nå mycket hög ålder. David Bernvi är ordförande för Svenska Hajföreningen och författaren bakom serien Världens Hajar, fyra böcker som beskriver hajars biologi och ca hajarter. Båthyran kostar pesos, avgiften för interaktionsofficeren BIO är pesos och du måste betala en registreringsavgift på pesos. De ses regelbundet från December till maj i Filippinerna Donsol.

0 reaktion på “Valhaj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *