Kategoriarkiv: nyheter stockholm

Orkidé

av | 04.01.2017

orkidé

Vi är många som älskar orkidéer. Men hur får man dem att hålla länge? Och blommorna att komma åter? Här får du veta allt för att sköta om dina orkidéer! Det är så lätt att falla för en orkidé. De ståtar som kungligheter i blomsteraffären och öppnar upp plånboken. Men efter en tid står bara några gulnande nakna stänglar kvar, medan den hopskrumpna blomsterprakten ligger utspridd på fönsterbrädan. Vad gör du för fel? Få din orkidé att blomma. Den vackra orkidén vissnar ner och vill aldrig blomma igen. En erfarenhet som många delar. Länge står den där, den ledsna plantan med den nakna pinnen, för man kan ju aldrig veta Och för den som har tillräckligt med tålamod så kan det hända. Orkidén återuppstår i all sin. orkidé

Orkidé - dom

När en blomma lossnar från stjälken eller torkar ihop helt kan du antingen klippa av stjälken nere vid fästet en ny kommer att komma upp eller låta den vara om den fortfarande är grön. Det är inte tillåtet att ladda upp material text, bilder, videor, ljud etc. Sedan brudorkidén har blommat, kan stängeln lämnas orörd. Sök Direkt sökning Google sök Skriv in ett eller flera sökord i fältet. Vattna med Orchid Focus Grow varje vecka under växtsäsongen och med Orchid Focus Bloom så snart blomknopparna kommit tills dess blomman vissnat.

Orkidé - ute

Ofta varar blomningen runt en månad. Går det fortfarande att få ner orkidén i en kruka av samma storlek behöver den inte en större. Om stängeln fortsatt är grön efter att blommorna fallit. Men, jag tror det skulle fungera i ett skuggigt fönster. Den håller fukt men släpper igenom syre. Webbredaktör Karina Brozinic karina. På vintern måste du se till att den är rejält inpackad innan du lämnar butiken.

0 reaktion på “Orkidé

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *